6 Nisan 2010 Salı

Katıklı Dolma

Katıklı Dolma

Katıklı dolma Bitlis yöresine ait bir yemek ,ama bölge bölge mahalli yemekler değişiklik gösteriyor.Bizim evde de bu hali ile çok seviliyor.Yöresel lezzetleri sevenler mutlaka denemeli.

Malzemeler
- 1 kilo kabak(ufak ve ince boy)
- 2 orta boy kuru soğan
- 300 gr orta yağlı kıyma
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 yemek kaşığı kurutulmuş reyhan otu
- Tuz
- Kırmızı Biber
- Karabiber

Üzeri için:
- yoğurt
- 3 diş sarımsak
- tuz

Sos İçin:
- Kuru nane
- tereyağı

Hazırlanışı:
1- Kabakları yıkayıp temizleyin,kabakların iki ucunu kesin ve iki parmak kalınlığında dilimlere ayırın.Kabakların içini oyun.
2- Diğer taraftan dolma harcı için; Kıymayı,bulguru,reyhanı(elinizle parçalayın)incecik doğranmış soğanı ve baharatlarını ekleyin.Göz kararı suyunu da(yarım su bardağı kadar)ilave edip dolma harcını yoğurun.
3- Kabakların içine harcı gerektiği kadar alıp parmaklarınızla bastırarak doldurun.Yanlamasına tencereye dizin.Üzerini geçmeyecek kadar su ekleyip kısık ateşte 20-25 dakika pişirin.
4- Dolmalar piştikten sonra servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin .Bir tavada tereyağını eritip içine nane ekleyin.Dolmanın üzerine dökün.Arzu ederseniz çok az kırmızı pul biberde serpebilirsiniz.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder