8 Nisan 2010 Perşembe

Kayisili Agaç Pasta - Yemek Tarifi

Kayisili Agaç Pasta - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 60dk-Fazla
MALZEMELER
Kek Malzemesi
1.5 Su Bardagi Pudra Sekeri
200 gr Tereyagi
2 Portakal Kabugu Rendesi
10 Yumurta
Krema Malzemesi 200 gr Kayisi Püresi 3.5 Çay Bardagi Seker 10 Yumurta Sarisi
YAPILIŞ TARİFİ
Çukur bir kapta pudra sekeri, yumusamis tereyagi ve portakal kabugu rendesini mikserle iyice karistirin. Karisima çirpilmis yumurtalari ekleyip yeniden karistirin.
Karisimdan aldiginiz parçalari tavada ince plakalar halinde kizartin. Keke benzeyen kizarmis hamurlari bir gün süreyle buzdolabinda bekletin.

Kayisiyi püre haline getirip kaynatin. Kaynamakta olan püreye 10 yumurta sarisi ve toz seker karisimini yedirin. Çirpilmis santiye kayisi püreli sosu ekleyip iyice karistirin, buzdolabinda bir süre dinlendirin. Hazirlamis oldugunuz keklere agaç gövdesi gibi sekil vererek ortasina kremayi dökün. Buzdolabinda 30 dakika dinlendirin. Pastayi dilediginiz istediginiz sekilde kesip, süsleyerek servise sunun




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder