8 Nisan 2010 Perşembe

KAYISILI PASTA


İşte sıcak havalarda iyi gidecek hafif ve pratik bir pasta.. Hemde tam kayısı mevsiminde:) Kayısıyla ne yapsam acaba diye düşünürken bu pastayı keşfettim. Gayette basit sıcak yaz günlerinde insanın canı bazen mutfağa girmek istemiyor. Misafir geldiğinde fazla yorulmadan yapılabilecek bir yaz pastası..

MALZEMELER:
1 Adet kakolu pandispanya
1 Kutu hazır pasta kreması
500 gr kadar kayısı
1,5 Su bardağı kayısı suyu
Süslemek için file badem
Bir poşet tart jölesi


Yapacağımız iş çok basit. Önce kokolu keklerimizi kayısı suyuyla ıslatıyoruz. Pasta kremasını tarifine göre hazırlıyoruz. İlk katımıza pasta kremamızı sürüyoruz. Üzerine ikiye böldüğümüz ve çekirdeklerini çıkardığımız kayısıları diziyoruz. Onun üstüne diğer keki kapatıp yine pasta kremesını hiç bir yerinde açık kalmayacak şekilde kekin üstüne sürüyoruz. Yine en üste de kayısılarımızı diziyoruz. Tart jölemizi tarifine göre hazırlayıp kayısıların üzerine gezdiriyoruz. File bademi de kenarlarına serpiyoruz. Bu kadar bitti:) Ben yaparken tek kat pandispanya kekiyle yaptım. Çünkü çok kalabalık bir misafirim yoktu. Dilerseniz sizde öyle yapabilirsiniz;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder