5 Nisan 2010 Pazartesi

Kayısı Tatlısı

Dondurmayı görmezlikten gelirsek eğer hafif bir tatlı olduğunu söyleyebilirim.Değişik sunumlardan hoşlananlar için diyet bir tatlı.

Malzemeler
- 8 tane taze kayısı
- 1 yemek kaşığı kuru üzüm
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı ceviz

Süslemesi için:
- Fıstıklı dondurma
- Taze nane yaprağı

Hazırlanışı:
1- Taze kayısıları yıkayıp kurulayın.Ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın.
2- Robottan geçirilmiş cevizi,toz şekeri,tarçını ve kuru üzümü karıştırın.
3- Kayısıların orta kısımlarına hazırladığınız cevizli karışımla doldurun.
4- Isıya dayanıklı fırın kabına koyup yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
5- Kayısılar ılındıktan sonra dondurma ile servisini yapın.

Afiyet Olsun...



Pelin'ce: Olgun kayısı ile çok daha lezzetli olucaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder