7 Nisan 2010 Çarşamba

KAYSERİ MUHALLEBİSİ KREMALI

MERHABALAR hepimizde eminimki tatlı bir telaş var bir bayrama daha merhaba demek üzereyiz bende epeyce koşturdum mutfak bayram hazırlıklarına doydu desem yeridir yaprak dolmaları sarıldı börekler tatlılar yapıldı :)ne kaldı ?? kutlama tabiki:))

BÜTÜN İSLAM ALEMİNİN KURBAN BAYRAMINI KUTLUYORUM.....

Yukarıda görmüş olduğunuz muhallebi kayserinin meşhur muhallebisidir kendisini kayınvalidem yapmıştır bir parça değişiklikle :)tarif aynı kayseri muhallebisi tarifi sadece değişik olarak içerisine krema eklenip enfes bir tat elde edilmiştir hani kapış kapış gitti denirya hakikaten öyle oldu:)))denemenizi tavsiye ediyorum kucak dolusu sevgiler
MALZEMELER:
1kg. süt
4 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
1 adet falım damla sakızı
YAPILIŞI:Tüm malzemeyi karıştıra karıştıra pişiriyoruz kaymak tutmaması için karıştırarak soğutuyoruz mikserle 20 dakika çırpıyoruz.kaseler döküyoruz normal tarifi bu kremalısı için gelelim değişikliğine 1paket kremayı 1 paket krema sertleştirici ile çırpıp muhallebimize ekliyoruz tekrar mikserliyoruz bu şekilde kaselere pay ediyoruz. soğuduktan sonra üzerine çekilmiş fındık cevizle süslüyoruz servis yapıyoruz afiyet olsun.......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder