5 Nisan 2010 Pazartesi

Kayısılı Kokoslar

Hindistan cevizli bu tür atıştırmalıkları seviyorsanız, hemen denemenizi öneriyorum..Dilerseniz fındık yerine badem tozu da ekleyebilirsiniz.Hatta topları çikolata sosuna da batırıp ikram edebilirsiniz..Şimdiden ellerinize sağlık arkadaşlar..))
4
Malzemeler
2 yumurta akı
1/2 su bardağı şeker
2 damla limon suyu
1 su bardağı fındık tozu
1 su bardağı minik kıyılmış kayısı
1,5 su bardağı hindistan cevizi
3
Hazırlanışı
Yumurta akları şekerle kıvam alıncaya kadar çırpılır.

Fındık tozu,limon suyu eklenip çırpılır.

Diğer malzemeler eklenip elle yoğrulur.

H.cevizi az gelirse ekleme yapılır.

Karışımdan minik toplar yapılıp,175 c de 20 dk pişirilir.

Çay ve kahve yanında atıştırmalık olarak afiyetle yenilir..
1 5
Not:Kurabiye kavanozlarında 10-12 gün kalabilir.Dondurucuda ise aylarca saklayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder