7 Nisan 2010 Çarşamba

KELEBEK KURABİYE

















Malzemeler
125 gr margarin
2 tane yumurta sarısı
1 su bardağı pudra şekeri
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 tane vanilya
un
ayrıca
kırmızı gıda boyası
yeşil gıda boyası
Yapılışı
İyice yumuşamış margarinle pudra şekerini elinizle krema kıvamı alıncaya kadar yoğurun. Yumurta sarılarınıda ekleyip biraz daha yoğurun. Azar azar un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğurmaya devam edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru 3 parçaya ayırın, bir tanesi sade hamur olsun. Bir tanesine kırmızı gıda boyası katın, diğer hamura yeşil gıda boyası katıp tekrar yoğurun. 3 parça hamuru streç filme sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin. 3 parça hamuru unlayıp yarım cm inceliğinde açın. 3 hamuru üst üste koyup rulo şeklinde sarın. Streç filme sarıp buzdolabında yarım saat daha bekletin. Hamuru ince ince dilimleyin. Çıkan yuvarlak hamurların iki kenarına elinizle bastırıp ortada birleştirin. Kelebek şekli alan kurabiye hamurlarını yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış fırında kurabiyeleri pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder