8 Nisan 2010 Perşembe

KELEBEK MUFFİN


Kek malzemeleri;
*4 yumurta,
*4 fincan şeker,
*5 fincan un,
*1/2 paket kabartma tozu,
*250 gr haşlanmış ve rondodan geçirilmiş ıspanak püresi,
Krema malzemeleri;
*1 Su bardağı süt,
*1 adet yumurta,
*1/2 su bardağı un,
*1/2 su bardağı şeker,
*4-5 çorba kaşığı margarin
*1 çay kaşığı vanilya,
Hazırlanışı;
1. Yumurtaları ve şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpın.
2. Karışıma elenmiş un ve kabartma tozunu da katıp, kaşıkla karıştırın.
3. Ispanağı da bu karışıma ekleyip, kaşıkla iyice karıştırın.
4. Kek karışımını muffin kalıplarına dökerek, önceden 180 derecede ıstılmış fırında pişirin.
5. Krema malzemelerinden vanilya ve margarin hariç diğerlerini iyice karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan indirdikten sonra vanilyayı ve margarini ekleyip, karıştırın.
6.Soğuyan muffinlerin üst kısımlarını düzgün bir şekilde kesin.
7. Daha önceden hazırladığınız kremayı muffinlerin üstlerine sürün yada sıkma torbası ile sıkın.
8.Keserek çıkardığınız muffin parçalarını düzgünce ortadan ikiye kesin ve kremanın üstüne kelebek kanatları şeklinde yerleştirin.
9.Üstlerine pudra şekeri serperek süsleyin. ( Ben yeni Dr Oetker'in dekor şekerini kullandım,Ama sonradan bıraktığı koku ve tadı beğenmedim, siz yine pudra şekeri kullanın.)
Afiyet Olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder