8 Nisan 2010 Perşembe

TAHİNLİ TEL KADAYIF






Çok sevilir bir akşamda tepsinin dibi görünür:))
MALZEMELER:küçük tepsi için
350 gr. tel kadayıf
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
100 gr. tereyağ
şerbet:
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon
tahin( üzerini kapatacak kadar)
YAPILIŞI:Kadayıfı elimizle iyice tel tel ayırıyoruz. eritiğimiz tereyağı ile harmanlıyoruz.ikiye ayırıyoruz. yağlanmış tepsiye katın birini serip üzerine ceviz serpiyoruz.ikinci kat kadayıfı serip pişiriyoruz.soğutuyoruz.ayrı yerde şerbetimizi hazırlıyoruz.sıcak sıcak kadayıfımızın üzerine döküp üzerini kaplayacak şekilde tahin döküp üzerini süsleyip servis yapıyoruz afiyet olsun.......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder