8 Nisan 2010 Perşembe

MİFLÖYLÜ YUFKALI PIRASA BÖREĞİ





BU BÖREĞİN KIYMALISI, TAVUKLUSU YAPILIYOR... BENDE BİR DEĞİŞİKLİK YAPIP PIRASALI İÇ HARCI KULLANDIM. ÇOK YAKIŞTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM. DENEMEK İSTEYENLERE TAVSİYE EDERİM...

BU TARİFİMİ 52. P.D.Ç.S. ETKİNLİĞİ İÇİN LEZZET TRENİ ARKADAŞIMIZA YOLLUYORUM...

MALZEMELER

  • 1 PK MİFLÖY HAMURU (20 Lİ)

  • 2 AD YUFKA

  • 3 YUMURTA

  • 2 ŞİŞE SODA

  • TUZ

  • 1 FİNCAN SIVI YAĞ


İÇ HARCI İÇİN

  • 1 DEMET PIRASA

  • 100 GR KIYMA

  • 1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA

  • TUZ, KARABİBER, KIRMIZI BİBER

  • AZ SIVI YAĞ


YAPILIŞI

ÖNCELİKLE İÇ HARCINI HAZIRLIYORUZ. BUNUN İÇİN TEFLON TAVAYA SIVI YAĞ KIYMA VE MİNİK DOĞRANMIŞ PIRASALARI ALIYORUZ. PIRASALAR SUYUNU ÇEKİNCE TUZUNU VE BAHARATLARINI KATIP KAVURUYORUZ. SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ.

MİFLÖYLERİMİZİN YARISINI TEPSİMİZİN ALTINA BİTİŞİK YERLEŞTİRİYORUZ. BİR YUFKAYI BURUŞUK ŞEKİLDE MİFLÖYLERİN ÜZERİNE YAYIYORUZ. YUFKANIN ARALARINA YARIM FİNCAN SIVI YAĞI GEZDİRİYORUZ. İÇ HARCI KOYUYORUZ. DİĞER YUFKAYIDA KALAN SIVI YAĞDAN SERPİŞTİRİP AYNI ŞEKİLDE YAYIYORUZ. ÜZERİNE KALAN MİFLÖYLERİMİZİ YERLEŞTİRİP. DİLİMLİYORUZ.

3 YUMURTA 2 ŞİŞE SODA VE TUZU ÇIRPIP SOS HAZIRLIYORUZ. BÖREĞİMİZİN ÜZERİNE GEZDİRİYORUZ. BİR GECE DOLAPTA BEKLETİP 200 C FIRINDA PİŞİRİYORUZ. ILIK SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder