8 Nisan 2010 Perşembe

KENDİNİ TIRTIL SANAN KURABİYELER


Bu kurabiyeler, güya tırtıl kurabiye olarak tasarlandı ve uygulandı. Ancak ortaya kendini tırtıl sanan, fakat tırtıl olamayan resimdeki kurabiyeler çıktı. Her ne kadar küçük oğlum Bora "anne üzülme gerçekten benziyorlar" dese de sonuç ortada. Peki neydi beni yanıltan şey?
Cevap; Tırtıl kurabiye kalıbı almayıp, her zaman kullandığım krema sıkma uçlarından en büyüğünü kullanarak aynı sonucu elde edeceğim düşüncesi. Tabiiki olmadı. Neyse deneme yanılma denen bir yöntem var değilmi? Deneyerek öğreneceğiz doğruları ve inat etmemeyi:))
Malzemeler;
*125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
*1 su bardağı pudra şekeri,
*2 adet yumurta,
*1 fincan sıvıyağ,
*1 paket vanilya,
*1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
*200 gr mısır nişastası,
*1 su bardağı un,
*2 çorba kaşığı kakao,
*1 fincan kadar toz antep fıstığı.
Hazırlanışı;
1.Kakao ve antep fıstığı hariç tüm malzeme ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar yoğurulur.( Burada ele yapışmayacak kıvam için bazen-belki yağın cinsinden-daha fazla un ilave etmek gerekebiliyor. Bunu kendiniz ayarlamalısınız.)
2.Hazırladığınız hamuru üçe ayırın. Bir parçası sade kalsın, ikinci parçaya kakao katın tekrar yoğurun ve 3. parçaya da antep fıstıklarını katarak yoğurun.
3.ben krema sıkma ucuyla yaptım ama siz bulabilirseniz tırtıl kalıbı ile kesik kesik yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıkın.
4. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında çok kızarmadan pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder