7 Nisan 2010 Çarşamba

KEŞLİ MAKARNA















Keş kurutulmuş yoğurttur. Biraz tuzlu olduğu için erişteyi haşlarken fazla tuz kullanmayın. Yöresel peynir satan yerlerde bulabilirsiniz. Bize annem Trabzondan getirdi.
Malzemeler
2 çorba kasesi erişte
1 top keş peyniri
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
tuz
2 çorba kaşığı tereyağ
Yapılışı
Tuzlu suda erişteyi haşlayıp süzün. Bir çorba kaşığı tereyağında cevizleri kavurun. Keş peynirini rendeleyin. Kalan bir çorba kaşığı tereyağında keş peynirinin yarısını kavurun. Servis kabına erişteden yayın. Üzerine rendelenmiş keş ve tereyağında kavrulmuş cevizden yayın. İki sıra olucak şekilde bu işlemi uygulayın. En üstüne kavurduğunuz keşi döküp servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder