7 Nisan 2010 Çarşamba

TAVUKLU BAMYA

  • BU MEVSİMDE NE BAMYASI DİYENLERİ DUYAR GİBİYİM. BU BAMYALAR MEVSİMİNDE KIŞ İÇİN HAZIRLAYIP DONDURUCUYA ATTIĞIM BAMYALAR... BAMYALARIN DONDURUCUYA KONULMASI AŞAMALARI KIŞ HAZIRLIKLARINDA VAR. YEMEĞİMİZE GELİNCE BU TARİF DONDURULMUŞ BAMYAYLA YAPILAN TARİF. TAZE BAMYAYLA YEMEK PİŞİRMEK İSTEDİĞİNİZDE UFAK EKLER YAPMANIZ GEREKİYO. ONUN TARİFİNİDE MEVSİMİ GELDİĞİNDE SİZLERLE PAYLAŞICAM. GELELİM TARİFE...



    MALZEMELER:

    300 GR DONDURULMUŞ BAMYA

    YARIM TAVUK GÖĞSÜ

    1 SOĞAN

    1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI

    YARIM YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI

    3-4 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ

    SICAK SU

    TUZ, KIRMIZI TOZ BİBER



    YAPILIŞI:

    TENCEREYE KÜP DOĞRADIĞIMIZ TAVUK GÖĞSÜNÜ ALIP SIVI YAĞDA KAVURUYORUZ. TAVUKLAR TAMAMEN KAVRULMADAN SOĞANLARI YEMEKLİK DOĞRUYORUZ. TENCEREYE İLAVE EDİYORUZ. SOĞANLAR PEMBELEŞİNCE SALÇALARI EKLİYORUZ. DONDURULMUŞ BAMYALARIMIZIN BUZUNUN ERİMESİNİ BEKLEMEMİZE GEREK YOK. POŞETİNDEN ÇIKARIP SOĞANLARIMIZIN ÜSTÜNE KOYUYORUZ. BAMYALARIN 1 PARMAKTAN BİRAZ FAZLA ÜSTÜNE ÇIKACAK KADAR SICAK SU KOYUYORUZ. TUZUNU VE KIRMIZI BİBERİNİ EKLİYORUZ. TENCERİMİZİN KAPAĞINI KAPATIP KISIK ATEŞE ALIYORUZ. KARIŞTIRMADAN YARIM SAAT KADAR PİŞİRİYORUZ. YEMEĞİMİZ HAZIR AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder