6 Nisan 2010 Salı

KETEN TOHUMLU POĞAÇA


MALZEMELER:
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta(akı içine,sarısı üzerlerine)
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı keten tohumu
1 kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi için:
200gr kıyma
maydonoz,dereotu
1soğan,1 yemek kaşığı salça
YAPILIŞI:
Tüm malzemeyi yoğurup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.İçi için,soğanı yemeklik doğrayıp,kıymayı ilave ederek kavurun.Sçlayı da ekleyerek bir iki dk daha çevirin.Altını kapatıp maydonoz,dereotu,tuz ve karabiber ekleyin.Hamurdan parçalar kopararak elinizde açıp,ortalarına kıymalı içten koyun.Yuvarlayarak kapatın.Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün.Önceden ısıtılmış 200C fırında kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder