6 Nisan 2010 Salı

Tavuklu Etimek Salatası




Bu salatayı ve değişik versiyonlarını bilmeyen yoktur ama bu da benim yorumum olsun. Ölçüleri ve süslemeyi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Malzemeler :
1 paket etimek
yarım tavuk göğüs eti
9-10 yemek kaşığı susuz yoğurt
3-4 yemek kaşığı mayonez
2-3 diş sarımsak
5-6 adet kornişon turşu
2-3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
tuz, pulbiber, karabiber
dereotu, maynadoz
1 adet katı haşlanmış yumurta
Yapılışı :
Tavuk haşlanır ve etleri kemiklerinde ayrılarak didiklenir.
Sarımsak ezilerek, yoğurt ve mayonezle karıştırılır.
Karıştırma kabına didiklenmiş tavuk eti, minik doğranmış kornişon turşu, dövülmüş ceviz, kırmızı biber ve karabiber alınıp harmanlanır. Yoğurtlu karışımdan bir miktar alınarak karıştırılır, tuzu ayarlanır.
Etimekler yoğurt suyuyla ıslatılır, 3 tanesi yan yana gelecek şekilde dizilir. Üzerlerine önce yoğurt-mayonez karışımı sonra tavuklu salatadan sürülür. Bu şeklide etimekler dört kat oluncaya kadar işleme devam edilir. (Ben son kalan 2 adet etimeği üstlerine salata sürüp, dik olarak etimekli salatanın yanlarına yerleştirdim.) Son etimekli kat da tamanlanınca kalan yoğurt-mayonez karışımı ile salatanın her tarafı kaplanır. Yanları ayıklanmış dereotu, üzeri de kıyılmış dereotu-maydanoz ile süslenir. (Zevkinize göre süsleyebilirsiniz.) Yumurtanın beyazı ayrılıp rendelenir, sarısı ezilir ve salatanın üzerine çiçek formu verilerek süsleme tamamlanır. Salata buzdolabında 1-2 saat dinlendirilip servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder