5 Nisan 2010 Pazartesi

KEYİFLİ , CİCİ BİŞEYLER


Çikolatalı - Kestaneli puding ( NuNu marka :)
Bademli ve badem aromalı keşkül
Muzlu puding

Çilekli puding

Sakızlı puding- üzeri kabak ve krem şantili
Vanilyalı puding -üzeri kabak ve krem şanti kremalı
Portakal rendeli puding - üzeri kabak ve krem şanti kremalı
Sakızlı sade puding- üzeri tarçınlı ( yeğenim Timur içindi :)


PUDİNG
Çok üzgünüm ki, yıllardır göz kararı yapıyorum.Ama ilk fırsatta tam ölçülerini vereceğim,
Neler kullanıyorum :
* Süt- mısır nişastası- un- pirinç unu- şeker- vanilya ve aroması- çeşme sakızı (doğal) , badem ve aroması - portakal - bal kabağı - vişne -ahududu- muz- kivi - kakao ve çikolata en sık kullandığım içeriklerdendir.

BAL KABAĞI PÜRESİ

1 kg bal kabağı
1.5 sb toz şeker ( çok şeker kabağın öz tadını yitirebilir )
bu elbette fazla bir miktar,pasta yapımı için bir ölçü.

Kabakları küçük dilimler halinde kesip, şekere yatırın.1 saat içinde nemlenip ,hafif su bırakacaktır. - Burada en çok kabağa asla su koymamaya dikakat ediyoruz -kesinlikle ! -
Suyunu salınca kabakları kısık ateşte iyice pişirin ve dibinin tutmamasına özen gösterin. Tamanen yumuşayınca sıcakken püre ezeceğiyle inceltin. İstediğiniz yerde Örneğin :
Keklerin kaplanmasında, pudinglerde veya pasta yapımında
kullanabilirsiniz. Hazırda bulunan krem şanti ile destek olabilirsiniz görüntülerinize.

Krema sıkacaklarına doldurup servise sunmasınızı tavsiye ediyorum.

BU GÜZEL İLGİNİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYOR, HAYATINIZIN DAİMA CİCİ VE KEYİFLİ GEÇMESİNİ DİLİYORUM... SEVGİLERRRR..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder