7 Nisan 2010 Çarşamba

KİRAZLI DİKEY PASTA VEEE TURUNCU TATLAR BİR YAŞINDA:)


Aslında bu yazıyı geçen hafta hazırlamam gerekiyordu ama ayarlayamamıştım. Geçtiğimiz hafta hem bloğumun hem de benim doğum günümdü:) Bloğum bir yaşına girdi ama benim yaşı sormayın:)) İnşallah bloğumun da nice yılları , yaşları olur. İnsan emek verince ve sevdiği bir şeyle uğraşınca zaman çabuk geçiyor. Bloğuma ilk yazdığım günlerde ne kadar yürütebilirim acaba derken bir yılı doldurmuşum:)) İnşallah Allah sağlık verdikçe de sizlerle olmaya ve yazmaya devam edeceğim...
Pastamız,çok basit ve şık bir pasta. İstediğiniz kek hamuruyla ve istediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz. Ben kirazlı denedim. Malum bu tarafların kirazı bol ve güzel bende bu nimetten yeterince faydalanıyorum. Bu aralar benden çok kirazlı tarif gelirse şaşırmayın;)

MALZEMELER:

PANDİSPANYASI İÇİN:

4 Yumurta
4 Türk kahve fincanı şeker
5 Türk kahve fincanı un
Yarım Su bardağı yoğurt
1 Paket vanilya

KREMASI:


2.5 Su bardağı süt
7 Yemek kaşığı şeker
2 Yemek kaşığı un
1 Paket vanilya
1 Yemek kaşığı margarin(şart değil)
1 Kase çekirdeksiz kiraz

YAPILIŞI:
Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayıralım. Sarılarını şekerler iyice eriyene kadar çırpalım. Üzerine un, yoğurt ve vanilyayı da ekleyelim ve tekrar karıştıralım. Diğer yandan yumurta beyazlarını da bir çimdik tuzla iyice kabarana dek çırpalım ve yumurta sarılarına ekleyelim. Tekrar bu karışımımızıda karıştıralım.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize kek harcımızı dökelim ve 180 derecede kontrol ederek pişirelim. Diğer yandan kremamızı pişirelim. Bunun için önce çekirdekleri çıkartılmış kirazlarımızı robotton geçirelim. Krema için olan malzemeleri bir tencereye alalım ve muhallebi kıvamında pişirelim. Biraz soğuyunca içine kirazları da ekleyip karıştıralım. Gelelim kekimize. Kekimizi boyundan dört eşit parçaya keselim. Yani dört tane şeridimiz olacak. İlk şeridimizi alalım ve bir tarafına kremayı iyice sürelim. Kendi etrafında rulo yaparak saralım ve servis yapacağımız tabağın ortasına koyalım. Diğer şeritleri de aynı şekilde krema sürüp pastanın etrafını şeritler bitene kadar bu şekilde saralım. Artan kremayı da pastanın üstüne sürelim. Üzeri için krem şantiyi tarifine göre hazırlayıp pastamızın üstüne sürelim. Üzerini de istediğiniz şekilde süsleyip buzdolabında bir iki saat dinlendirip servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder