7 Nisan 2010 Çarşamba

HÜNKAR BEĞENDİ



Ramazan ayının sonlarına yaklaşıyoruz. Ramazan geldiydi gelecekti derken bitti bile:( Sizi bilmem ama bana göre bu sene çabuk geçti Ramazan. Sıcakta zor olur zorlanırız derken çok şükür hiç zorlanmadan geldik sonuna Allahım nice Ramazanları ermeye nasip etsin bizlere.

Ramazan ayında ve diğer zamanlarda da deneyebileceğiniz sofranızda ağır bir yeri olacak yemeğimiz hünkar beğendi. Doğrusu hünkarlar ağzının tadını biliyormuş:) Gerçekten güzel bir tat. Ben hünkar beğendiyi ilk gördüğümde porsiyonluk bir yemek sanmıştım ama ortaya konan meze gibi bir yemek olduğunu sonradan anladım:) Sizde hünkarların beğendisini tatmak için deneyin bir an önce şimdiden afiyet olsun:)

MALZEMELER:
5-6 Adet patlıcan
Yarım kilo kuzu kuşbaşı
Bir domates
Bir soğan
İki sivri biber
İki çorba kaşığı tereyağ
Bir çorba kaşığı un
Bir su bardağı süt
Tuz, kekik, karabiber
1-2 Diş sarımsak

YAPILIŞI:

Önce patlıcanlarımızı ocakta ya da fırında közlüyoruz. Biraz soğuyunca soyuyoruz ve küçük küçük kesiyoruz. Diğer taraftan bir tavaya etimizi koyup biraz kavuruyoruz. Suyunu çekince doğradığımız soğanları ekleyip kavuruyoruz. Ardından da biber ve domatesimizi ekleyip pişiriyoruz. Pişmeye yakınkende baharatlarımızı ekliyoruz. Başka bir tavada da tereyağımızı koyup eritiyoruz. Üzerine unu ekleyip kokusu gidene dek kavuruyoruz. Doğradığımız patlıcanları da ekliyoruz. Hemen ardından sütümüzü ve tuzumuzu da ekleyip hızlıca karıştırıyoruz. İsterseniz içine dilimlediğiniz sarımsakları da ekleyip ocağı kapatıyoruz. Servis tabağımıza önce patlıcanlarımızı koyuyoruz. Üstüne de etimizi koyuyoruz. Beğendimiz servise hazır inşallah beğenirsiniz afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder