7 Nisan 2010 Çarşamba

KATMER POĞÇA

BU POĞÇAYI ÇOK DEĞİŞİK ŞEKİLLERDE YAPANLAR VAR. MİDYE POĞÇA KATMER POĞÇA VB İSİMLERİ VAR. MANTIK HEPSİNDE AYNI ASLINDA YAPIM AŞAMALARI FARKLI. BU TARİFİ KATMER POĞÇA ADINDA VERİYORUM. MİDYE POĞÇA YAPTIĞIMDA SİZLERLE ONUN YAPILIŞINIDA PAYLAŞIRIM.. ŞİMDİ GELELİM TARİFE...

MALZEMELER

  • 1 SU BARD ILIK SU
  • 1 SU BARD SÜT
  • YARIM SU BARD SIVI YAĞ
  • 3 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER
  • 1,5 TATL KAŞIĞI TUZ
  • 1 KÜÇÜK PAKET YAŞ MAYA
  • 2 YUMURTA (SARISININ BİRİ ÜSTÜNE AYRILACAK)
  • ALDIĞI KADAR UN
  • YARIM PAKET YUMUŞAK MARGARİN

YAPILIŞI:

UN HARİÇ BÜTÜN MALZEMELER KABA KONUR KARIŞTIRILIR. YAVAŞ YAVAŞ UN İLAVE EDİLİR. KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA ELE YAPIŞMAYAN HAMUR ELDE EDİLİR. MAYALANMASI BEKLEMEDEN MANDALİNA BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPLAR YAPIP YEMEK TABAĞI BÜYÜKLÜĞÜNDE İLK YAPTIĞIMIZ TOPDAN BAŞLAYARAK AÇILIR. ARALARINA YUMUŞAK MARGARİN SÜRÜLEREK 6 KAT ÜST ÜSTE KONUR. EN ÜSTEKİNE YAĞ SÜRÜLMEZ. BU ŞEKİLDE BÜTÜN HAMUR BİTİRİLİR. 6 KAT HAMURLARIMIZ MERDANE YARDIMIYLA HAZIR YUFKADAN DAHA KÜÇÜK OLACAK ŞEKİLDE AÇILIR. SİGARA BÖREĞİ ŞEKLİNDE KESİP İSTEDİĞİMİZ İÇ MALZEMEYİ KONUR. SARILIR. TEPSİYE DİZİP 45 DK KADAR MAYALANMASINI BEKLENİR. YUMURTA SARISINI SÜRÜP 220 C FIRINDA PİŞİRİLİR. AFİYET OLSUN...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder