8 Nisan 2010 Perşembe

KIRMIZI LAHANA SALATASI
















Malzemeler
Yarım kırmızı lahana
1 tane kırmızı turp
2-3 dal tazen soğan
4-5 dal marul
çeri domates
sıvıyağ
sirke
limon
tuz
Yapılışı
Kırmızı lahanayı ince ince doğrayıp sirke ve tuza yatırın. Turpu rendeleyin. Taze soğanı ince ince kıyın. Bir kapta kırmızı lahanayı,taze soğanı ve turpu karıştırın. 3-4 adet marul yaprağını yıkayıp servis tabağına alın. Salatayı marul yapraklarının üzerinde servis edin. Üzerine sıvıyağ,tuz ve limon gezdirin. Çeri domatesle süsleyin. Kırmızı lahanayı sirke ve tuza yatırınca rengi parlıyor. Kırmızı lahanayı bu şekilde buzdolabında hava almayan bir kapta 2-3 gün bekletebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder