7 Nisan 2010 Çarşamba

KİRPİ KÖFTE

ÇOK BASİT AMA BİR O KADAR LEZZETLİ BİR KÖFTE... HERKESİN BİLDİĞİ BİR TARİF DEĞİL SANIRIM. ANNEMİN ANANESİ YAPARMIŞ BU KÖFTEYİ. ANNEMDE ARA SIRA YAPARDI. BENDE RAMAZANDA DEĞİŞİKLİK VE ÇEŞİT OLSUN DİYE YAPTIM. MALZEMELERİDE AZ. DAHA ÇOK YAPMAK İSTEYENLER MALZEMELERİ KATLAYARAK YAPABİLİR. ÇOK SEVEREK YEDİK. UMARIM SİZDE YAPAR, SEVEREK YERSİNİZ...


MALZEMELER
  • 100 GR (BİR AVUÇ KADAR) KIYMA
  • 1 AVUÇ PİLAVLIK PİRİNÇ
  • 1 KÜÇÜK SOĞAN RENDESİ
  • TUZ,KARABİBER,KIRMIZI TOZ BİBER ÜZERİNE
  • SARIMSAKLI YOĞURT
  • TEREYAĞ,KIRMIZI TOZ BİBER
  • (YOĞURTUN ÜZERİNDE TEREYAĞ DONMASIN DİYE) ÇOK AZ SIVI YAĞ

YAPILIŞI

PİRİNÇ HARİÇ KÖFTE MALZEMELERİYLE KÖFTE YOĞRULUR. ÇİĞ PİRİNÇ KATILARAK YENİDEN YOĞRULUR. CEVİZDEN KÜÇÜK TOP KÖFTELER YAPILIP TAVAYA YERLEŞTİRİLİR. KÖFTELERİN HİZASINDAN AZ AŞAĞIDA SICAK SU İLAVE EDİLİR. KAPAĞI KAPALI, SUYUNU ÇEKENE KADAR KISIK ATEŞTE PİŞİRİLİR.

SERVİS TABAĞINA ALIP, ÜZERİNE SARIMSAKLI YOĞURT DÖKÜLÜR. KIRMIZI BİBERLE KIZDIRDIĞIMIZ YAĞ DÖKÜLÜR. HEMEN SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder