7 Nisan 2010 Çarşamba

Krokanlı Pasta

Yeğenimiz Ayşe için hazırladığım Krokanlı Doğumgünü pastası. Tarifini Dr. Oetker paketinin üzerinden aldım, biraz değişiklik yaptım. Çok pratik ve lezzetli bir pasta.

Malzemeler :
1 adet hazır pandispanya (Uno kullandım)
1 paket Dr. Oetker Karamel aromalı pasta kreması
1,5 su bardağı süt
50 gr. yumuşak margarin ya da tereyağı

Islatmak için;
1/2 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı granül kahve

Krokan için;
1, 5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı bütün fındık
1 avuç tuzsuz badem

Yapılışı :
Krokan hazırlamak için;1 su bardağı tozşeker bir tavaya alınır, şeker eriyip, karamel rengini alıncaya kadar karıştırılır. Fındıklar eriyen şekere eklenip iyice karıştırılır ve yağlı kağıt üzerine serilir. Hazırlanan krokan soğuyunca küçük parçalara kırılır. Kalan şekerle de bademlerden krokan hazırlanır. Bademler süslemede kullanılacağı için birbirine yapışmaması gerekiyor, onun için badem krokanlar yağlı kağıt üzerine tek tek ve aralıklı olarak serilir.
1 Tatlı kaşığı granül kahve 1/2 su bardağı suda eritilir ve bununla pandispanya katları ıslatılır.
Çukur bir kapta margarin mikser ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. 1,5 su bardağı süt ve Dr. Oetker karamel aromalı krema karışımı eklenip, 2-3 dakika çırpılır. Pandispanyanın birinci katına hazırlanan kremadan sürülür. Üzerine fındık krokan serpilip, diğer pandispanya katı ile kapatılır. Kalan kremanın bir kısmı süsleme için ayrılıp, pastanın üzeri ve yanları sıvanır. Ayrılan krema, krema torbasına doldurulup pastanın kenarlarına süslemeler yapılır. Badem krokanlarla üzeri süslendikten sonra buzdolabında birkaç saat bekletilip servis yapılır.

Not : Buzdolabında bekletilirken pastanın üzerinin kapatılmaması gerekiyor, aksi halde krokanlar eriyebilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder