7 Nisan 2010 Çarşamba

KİRPİ PATATES KÖFTESİ















Malzemeler
4 adet orta boy patates
4 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çay kaşığı karabiber
2 adet yumurta
2 su bardağı tel şehriye
2 su bardağı galeta unu
1 tatlı kaşığı tuz
kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
Patatesleri tuzlu suda haşlayın. Kabuklarını temizleyip çatal yardımıyla ezin. Nişasta, karabiber ve tuz ekleyin. Yoğurarak ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın. Elinizde yuvarlayın. Yumurtaya bir tutam tuz katın ve çırpın. Tel şehriyeyi elinizle hafif kırın. Patates toplarını önce galeta ununa sonra yumurtaya ve tel şehriyeye bulayın. Kızgın sıvıyağda kızartın. Sıcak veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder