8 Nisan 2010 Perşembe

KIYMALI KIR PİDESİ

















Malzemeler
5,5 su bardağı un
1,5 su bardağı süt
100 gr yumuşamış margarin
yarım kahve fincanı sıvıyağ
1 tane yumurta
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket yaşmaya
içi için
250 gr kıyma
1 tane soğan
tuz
karabiber
pulbiber
5-6 adet sivribiber
üzerine sürmek için
1 yumurta sarısı
Yapılışı
Mayayı ılık sütle eritin, tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru 1 saat mayalandırın. İç malzemesi için soğanı ve biberleri doğrayın. Kıymayı, tuzunu ve baharatlarını katın. Çiğden harcı hazırlayın. Hamurdan parçalar koparın. Elinizle hafifçe bastırın. İç malzemeden koyun. Kenarlarını içeri doğru kıvırın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Diğer hamurlarada aynı işlemi uygulayın. Üzerine yumurta sarısı sürüp 45 dakika dinlendirin. Kızgın fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder