7 Nisan 2010 Çarşamba

KIYMALI, SODALI BÖREK - RAMAZAN GELDİ HOŞ GELDİ


Uzmanlar, Ramazan'da sahur yemeklerinin oldukça hafif yenmesi gerektiğini, kahvaltının en ideal yemek tarzı olduğunu söylüyorlar. Benim içinde sahurda geçerli ve doğru beslenme tarzı böyledir.Sahurda fazla yağlı olmayan hafif bir dilim börek, beyaz peynir ve genellikle komposto hem sağlıklı hemde yemek sonrası uyuyacak olan bizler için en hafifidir. Bu kolay börek de benim sahur için bir tavsiyemdir. Ramazan yemekleri etkinliğine Sevgili Dialog yemekleri-Süheyla ev sahipliği yapıyor. Kolay gelsin arkadaşım.
Malzemeler;
*4 adet hazır böreklik yufka,
*1 su bardağı süt,
*1 şişe soda,
*1/2 su bardağı sıvıyağ,
*3 adet yumurta,
*200 gr kıyma,
*1 tatlı kaşığı salça,
*tuz, karabiber.
Hazırlanışı;
1.Öncelikle bir çorba kaşığı sıvıyağ ile kıymayı iyice kavuralım. Piştiğinden emin olduğumuz kıymaya, salça, tuz, karabiber ve arzu edilirse pulbiber ekleyip, 2-3 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alalım.
2.Yumurtaları iyice çırpalım. Süt,soda ve sıvıyağı da ekleyerek iyice karıştıralım.
3.Midi fırın tepsisinin içini yağlı kağıt ile kaplayalım. Yufkalardan bir tanesini tepsiye yayalım. Üstüne sıvı karışımdan kaşık veya kepçe yardımı ile dökelim.
4.2.yufkayı elimizle küçük parçalara ayırıp, tepsiye yerleştirelim ve üstüne yine sıvı karışımdam dökelim.
5.Kıymalı karışımı hazırladığımız yufkaların üstüne yayalım.
6.3. yufkayı ve 4. yufkanın yarısını da ufak parçalara ayırıp kıymalı için üstüne yayalım. Tekrar sıvı karışımdan dökelim.
7. En son kalan yarım yufkayı bütün halinde örterek, tepsiyi kapatalım. Yanlarda kalan fazlalıkları, en alta yufkaların altına çevirelim.
8.Kalan sıvı karışımıda en üst yufkanın üstüne döktükten sonra, böreğimizi dilimleyerek, 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişirelim.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder