MALZEMELER
- 100 GR KIYMA
- 1 SU BARDAĞI KIRIK PİRİNÇ
- 1 YEMEK KAŞIĞI BULGUR
- 1 KURU SOĞAN (KÜÇÜK DOĞRANMIŞ)
- ÇEYREK DEMET MAYDONOZ (İNCE KIYILMIŞ)
- TUZ
- KARABİBER
- KIRMIZI TOZ BİBER
- NANE
- 1 KAŞIK BİBER SALÇASI
- 2 KAŞIK DOMATES SALÇASI
- YETERİNCE YAĞ
- YETERİNCE YAPRAK
YAPILIŞI
YAPRAK HARİÇ BÜTÜN MALZEMELER KARIŞTIRILIP YOĞRULUR. YAPRAKLAR SICAK SUDA HAŞLANIP SOĞUYUNCA İNCE İNCE SARILIR. TENCEREYE DİZİLİR. ARZUYA GÖRE ÜZERİNE DOMATES SALÇALI SU VEYA LİMON DİLİMLERİ VE SU KONUR. YAĞ GEZDİRİLİR. KAPAĞI KAPATILIP KISIK ATEŞTE PİŞMEYE BIRAKILIR. AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder