6 Nisan 2010 Salı

KOCABAŞ SALATASI

Bu salata,adı kırmızı pancar ama Samsun'da değişime uğrayıp kocabaş olan sebze den yapılıyor..Bir arkadaşta yeyip çok beğendim o tarifte mısır yoktu,önce mısırsız yaptım ama mısır ekleyince de çok güzel oldu,bakalım nasıl yapmışım:)

MALZEME:
1kg.kocabaş
maydanoz
dereotu
yeşil soğan
sirke
sızma yağ
tuz

YAPILIŞI:Kocabaşlar haşlanıp istenilen şekilde doğranır,bir kaç kaşık sirke,ezilmiş 1 diş sarımsakla bir gece bekletilir,yeşillikler doğranır..Servis tabağına pancarlar,sirkesi ile yerleştirilir servise yakın yeşillikler ve mısır koyulur,sosu dökülüp servis yapılır...

SOS:

Sızma yağ,1adet limon,1 diş sarımsak,1 çay kaş.kekik,fesleğen,biberiye,nane(sirkesi az gelirse bir iki kaşık eklenir) karıştırılır,servise yakın salataya dökülür...Hangi şeklini beğenirseniz öyle yapın,afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder