7 Nisan 2010 Çarşamba

KOLAY KALP PASTA

Kalp Pasta
15.evlilik yıldönümümüzü cuma akşamı, çekirdek aile olarak kutladık. Kutlama için tüm ailenin tercihi olan kremalı bir pasta yaptım. Pastanın pandispanyasını Selin Çağlayan'ın tarifini kullanarak yaptım ve gerçekten çok beğendim. Tarif ölçüleri, kalp şeklindeki kalıba fazla geldiği halde sonuç yinede mükemmeldi. Tarifin detaylı anlatımına ve orjinaline Selin Çağlayan'ın sayfasından ulaşabilirsiniz. Ancak ben arşivimde de her zaman elimin altında olmasını istediğimden aşağıda da yer vereceğim.
Pandispanya Malzemeleri;
*4 adet yumurta ( sarısı ve beyazı ayrılacak)
*1 su bardağı toz şeker
*1/2 çay bardağı su
*1 çay bardağı süt
*1 vanilya
*1 kabartma tozu
*1 çorba kaşığı nişasta
*1 nescafe kupası un
Krema malzemeleri;
*2,5 su bardağı süt,
*1 paket vanilyalı puding
*200 gr krema
İç malzemesi;
*Yeterince muz( veya çilek, ahududu, böğürtlen, vişne vb.)
Dış kaplama malzemesi;
*1 su bardağı süt
*1 poşet krem şanti
*Hindistan cevizi
Hazırlanışı;
1.Pandispanya için yumurtanın beyazlarını kar gibi oluncaya kadar çırpın. Sarılarını da şeker ilavesi ile çırpın. Sırasıyla diğer malzemeleri de içine ekleyerek çırpın. Çırptığınız malzemeyi yumurta beyazı ile karıştırın. Karıştırma işlemini yaparken spatula kullanın ve yumurta aklarının sönmemesine dikkat edin.
2.Hazırladığınız pandispanyayı istediğiniz herhangi bir kalıba döktükten sonra 180 derecede önceden ısıtılmış fırında batıracağınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.Pişen pandispanyayı soğumaya alın.
3.Krema için pudingi 2,5 su bardağı süt ile pişirin ve ılınması için bir kenara alın. Ilındıktan sonra içine kremayı katıp, mikserle çırp.Krem şantiyi de sütle çırpıp buzdolabına kaldırın.
4.Soğuyan pandispanyayı ortadan ikiye kesin. İsterseniz üçede bölebilirsiniz. Ancak o kadar yumuşak oluyorki ben iki katı kafi gördüm.
5.Kestiğiniz pandispanya katlarını sade sütle ıslattıktan sonra, kremadan bolca ara kata sürün ve üstüne muz dilimlerini aralıksız yerleştirin. Muzların üstüne ise çok ince bir kat krem şanti sürüp, ikinci pandispanyayı da sütle nemlendirdikten sonra üstüne kapatın.
6.Artan krema ile pastanın üstünü tamamen kaplayın ve yarım saat kadar buzdolabında beklettikten sonra, kremanın üstünü krem şanti ile kaplayın ve bolca hindistan cevizini pastanın üstüne yayın.
7.Üstünü dilediğiniz şekilde, krema veya şekerlemelerle süsleyebilirsiniz. Ben sevgili Zuhal'ciğimin Amerika'dan getirdiği muhteşem hediye paketinden çıkan çift kalpli şekerlemeler ile süsledim.
Pastanızı bir gece bu hali ile buzdolabında bekletirseniz daha lezzetli olduğunu göreceksiniz. Afiyet olsun.
NOT:Pandispanya tarifi için Selin Çağlayan'a, şekerlemeler için Zuhal Yalçın'a çok teşekkür ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder