6 Nisan 2010 Salı

Krapfen ve İçli Tava,Kereviz

DSC03000
Malzemeler
1 yumurta sarısı
150 gr oda sıcaklığında tereyağ
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı kavrulmuş fındık tozu
1 vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı nescafe
3 yemek kaşığı sıcak su
1,5 su bardağı un (unu eklerken yavaş yavaş ekleyip karıştırın)
Üzeri için nutella
DSC02997
Hazırlanışı
Önce 3 yemek kaşığı sıcak su ile nescafe eritilip soğutulur.
Un hariç tüm malzeme karıştırılıp yoğrulur.
Un eklenir ve yumuşak bir hamur elde edilir.
Buzdolabında 20 dk bekletilir.
Elma büyüklüğünde parçalar kopartılıp rulo yapılır.
Eşit aralıklarla küçük parçlar kesilip avuç içersinde yuvarlanır.
Ortasına baş barmak ile bastırılıp tepsiye dizilir.
175 c deki ısınmış fırında yaklaşık 20 dk pişirilir.
DSC03001
Ilındıktan sonra üzerlerine nutella konulur..Bunların nutellalarını Karya'm o minik elleri ile doldurmuştu..(3 farklı nutella kullandık)
DSC03031
İçli tavayı annecik minik borcamda tadımlık yapmıştı..)
DSC02905
Portakallı kerevizi ben pişirmiştim..Söylemesi ayıp çok leziz olmuştu..))
DSC02986

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder