6 Nisan 2010 Salı

İstavrit Tava

İstavrit Tava

Bu ay tuzbiber dergisinin etkinlik konusu "Balıklar".Bende bu etkinliğe istavrit tava tarifi ile katılmak istiyorum.
İstavrit aslında dört mevsim balığı ama her zaman bu kadar ucuz bulmak pek kolay olmuyor.. Bu ara çok ucuz,bol bol alıp yenmeli :)

İstavrit Tava

İstavrit bizimde en sevdiklerimiz arasındadır.. Özel balık tavanız varsa istavrit tava işi çok daha kolay oluyor...Ben tavamın içine oturacak düz bir kapak bulup ters düz ettim.Çok az yağda nefis pişti.
Denemek isteyenler için;

Malzemeler
- 1 kilo istavrit
- 4 çorba kaşığı ayçiçek yağı
- tuz
- mısır unu

Hazırlanışı:
1- İstavritlerin kafa kısımlarını kopartıp içini temizleyin.
2- Bol suda yıkayıp suyunu iyice süzün.
3- Mısır ununu geniş bir tabağa alıp biraz tuz ekleyip karıştırın.
4- Teflon tavaya sıvı yağı ekleyin.İstavritleri tek tek unlayın ve aynı yönde yanyana sıkı sıkı dizin.Orta ateşte kızartmaya başlayın.
5- Kızaran balıkları balık tavasının düz kapağı(veya tavanın içine oturacak düz bir tabak) ile ters çevirerek tavaya tekrar kaydırın ve diğer tarafınıda kızartın.
6-Pişen balıkları tekrar ters çevirerek servis tabağına alın ve sıcak olarak servisini yapın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder