7 Nisan 2010 Çarşamba

KÜMBET BÖREK ve PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ 27



Hep düşünüyordum kümbet pasta olur da acaba kümbet börek olmaz mı diye. Olurmuş:)) Yaptım , denedim ve harika oldu. Sizlerlede paylaşmak istedim. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz , sofralarınızda farklı bir sunum elde edebileceğiniz bir tarif...Valla ben yaptım diye demiyorum gerçekten harika birşey oldu;) Ve bu tarifimi de p.d.ç.s.e. Birsel ve İreme yolluyorum..Kendilerine kolay gelsin dileklerimi de iletiyorum:)

MALZEMELER:

İki yufka
Bir yumurta
Bir kahve fincanı süt
Bir kahve fincanı sıvı yağ
Susam , çörek otu

İÇİ İÇİN:

300-400 Gr kıyma
Bir orta boy soğan
Tuz , karabiber

YAPILIŞI:

Önce iç malzemesini hazırlayalım. Bunun için tavaya kıymayı alıp kavuralım. Suyunu çekmeye yakınken ince kıydığımız soğanları ekleyip kavuralım. Baharatını da ekleyip ocağın altını kapatalım. Diğer taraftan orta büyüklükte çukur bir pişrime kalıbını yağlayalım. Üzerine susam, çörek otunu serpelim. Bir yufkayı kaseye yerleştirelim. Bu arada da önce bir yumurtayı derin bir kapta çırpalım. Üzerine süt ve yağı ekleyip iyice karıştıralım. Serdiğimiz yufkaya sürelim. Diğer yufkayı da parçalayıp sütlü karışama bandırıp kasemize serelim. Bir iki kat böyle yaptıktan sonra aralara kıymalı karışımızı serpelim. Yufkamız bitince kasenin içine serdiğimiz yufkanın kenarlarından taşanları(birazını üstünü örtmek için bırakın) da koparıp aynı şekilde karışıma batırıp kaseye yerleştirelim. Kenarlarda ki yufkayla kasenin üstünü kapayıp 200 derecede 30-40 dakika kadar pişirelim. Kümbet böreğimiz hazır sıcakken servis yapalım. Afiyet olsun:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder