7 Nisan 2010 Çarşamba

PEYNİRLİ FETİR



ADINA BAŞKA BİŞEY DE DENİYOR OLABİLİR. AMA GÖZLEME DEMEK İÇİMDEN GELMEDİ. ÇÜNKÜ GÖZLEME GİBİ KATLANMIYOR. EŞİMİN AKRABALARI YAPMIŞ BANADA YOLLAMIŞLAR. BENDE ONLARDAN ÖĞRENDİM BU ŞEKİLDE PİŞİRMEYİ. YEMEDEN ÖNCE FOTOĞRAFINI ÇEKİP YAYINLAMAK İSTEDİM. BU ÇOK İYİ OLDU ÇÜNKÜ GEÇENLERDE BENDE YAPMIŞ ANCAK KALABALIK MİSAFİR ARASINDA FOTOĞRAF ÇEKMEYİ UNUTMUŞTUM. YAYINLAYAMADIĞIM İÇİN ÜZÜLDÜĞÜM ANDA BU TAM İSABET BİR İKRAM OLDU BENİM İÇİN:))) TEŞEKKÜR EDİYORUM VE TARİFE GEÇİYORUM...
MALZEMELER
HAMURU İÇİN
  • 1 PK KÜÇÜK YAŞMAYA
  • 4 SU BARD ILIK SU
  • TUZ
  • ALDIĞI KADAR UN

İÇ MALZEMESİ İÇİN

  • 250 GR PEYNİR (İSTEDİĞİNİZ PEYNİRİ KULLANABİLİRSİNİZ)
  • 1 TAZE SOĞAN
  • YARIM DEMET MAYDONOZ

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE HAMUR MALZEMELERİYLE KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA HAMURUMUZU YOĞURUYORUZ. MAYALANDIKTAN SONRA CEVİZDEN AZ BÜYÜK TOPLAR KOPARIP YEMEK TABAĞI BÜÜKLÜĞÜNDE AÇIYORUZ. AÇTIĞIMIZ HAMURUN YARISINA KARIŞTIRDIĞIMIZ PEYNİRLİ HARÇTAN KOYUYORUZ. İKİYE KAPATIP KENARLARINI PARMAĞIMIZ YARDIMIYLA BASTIRIYORUZ. TEFLON TAVADA HİÇ YAĞSIZ PİŞİRİYORUZ. PİŞTİKTEN SONRA SICAKKEN ÜZERİNE TEK TARAFINA TEREYAĞ SÜRÜYORUZ. ÜST ÜSTE DİZİYORUZ. BÖYLECE HER TARAFI YAĞLANMIŞ OLUYOR. SICAK SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...

NOT: BUNU İSTEDİĞİNİZ İÇ MALZEMESİYLE YAPABİLİRSİNİZ. KIYMALI SOĞANLI, PATATESLİ SOĞANLI, HATTA ISPANAK+PEYNİR+TAZE SOĞAN KARIŞIMIYLADA HARİKA OLUYOR. TERCİH SİZE KALMIŞ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder