8 Nisan 2010 Perşembe

KÜRT BÖREĞİ














Malzemeler
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
200 gr margarin
2 yumurta
3 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
4.5 su bardağı un
yarım çay bardağı su
üzeri için
pudra şekeri
Yapılışı
Unu bir kaba alın üzerine kabartma tozunu ekleyin. İçerisine yoğurt, yumurta, sıvıyağı ekleyip yoğurun. Hamur sert olursa su ekleyip kıvamını ayarlayın. Hamurdan bir parça üzerine bütün bir yufka açma için ayırın. Kalan hamurdan 20 beze yapın. Bezeleri yarım saat dinlendirin. Bezeleri bir tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına yumuşatılmış yağ sürerek üst üste koyun. 20 yağlanmış bezeyi bir defada açın. Bir tepsi büyüklüğüne gelen hamura kalan yağdan biraz sürüp sıkı bir rulo yapın. Ruloyu 3'e bölerek buzdolabında 1 saat dinlendirin. Hamurlar dik bir şekilde üzerine basılarak yassıtılır. Tepsi büyüklüğünde açılır. Üzerine biraz daha margarin sürülüp pudra şekeri ekilip tepsiye yayın. Diğer iki hamurada aynı işlemi uygulayın. En üstüne ayırdığınız hamuru ince bir şekilde açılıp kapak yapılır. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Soğuyan böreği küçük kareler şeklinde dilimleyip bolca pudra şekeri serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder