8 Nisan 2010 Perşembe

KURU KAYISI HOŞAFI

kayısı hoşafı 007
Ramazan ayı, herkese mübarek olsun. Her çeşit hoşaf veya komposto özellikle sahurda eşimin vazgeçemediği yiyeceklerden biridir. O'na göre oldukça tok tutuyormuş. Bana göre ise, kahvaltılıklarla beraber çaydan daha sağlıklı ve hafif bir eşlikçi. Aslında ben vişne kompostosunu diğer tüm çeşitlere tercih ederim ama eşim, kayısı ve elma hoşafını çok sevdiği için bu Ramazanda ilk olarak kuru kayısı hoşafı yaptım. İşte tarifimiz;
Malzemeler;
*250 gr kadar kurutulmuş kayısı,
*1 su bardağı toz şeker ( Ben 1,5 su bardağı eklemiştim fazlaca tatlı oldu.)
*Yaklaşık 10 su bardağı kadar su
*2 yemek kaşığı limon suyu.
Hazırlanışı;
1.Öncelikle kuru kayısıları yarım saat kadar suda bekletip güzelce yıkayın.
2.Yıkanmış kayısıları bir tencereye alın ve suyu ilave ederek, kayısılar yumuşayıncaya kadar pişirin.
3.Kayısılar yumuşadıktan sonra şekeri ilave edin ve 5 dakika kadar daha kaynatın.
4.En son ocağın altını kapatın ve limon suyunu ekleyerek karıştırın ve hoşafın iyice soğumasını bekleyin. Buzdolabında soğuttuğunuz hoşaf servise hazırdır.
Not;Arzu ederseniz şekerle beraber iki-üç adet karanfil tanesi atarak kaynatabilirsiniz.Ben karanfil aromasını sevmediğim için kullanmıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder