5 Nisan 2010 Pazartesi

LAHANA SARMA


1.5 kg kadar çok sıkı olmayan lahananın dış yapraklarını atarak yıkadım.Ortasındaki koçan kısmını oyup tuzlu suda yumuşayana kadar haşladım.O bir yanda soğurken,1/2 kg kıymaya 2 soğan rende,1 kahve fincanı pirinç,maydonoz,tuz,karabiber,biraz sıvıyağ ekleyerek yoğurdum.Lahana yapraklarının damarlı bölümlerini ayırarak içten koyup sardım.Pişireceğim tencerede göz kararı zeytinyağında 2Tencerenin dibine dış lahana yapraklarından dizdim.Ters gelecek şekilde bir yemek tabağı kapattım.Üzerini bir parmak geçecek şekilde su ekledim.Kaynadıktan sonra kısık ateşte 40dk pişirdim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder