8 Nisan 2010 Perşembe

Lahmacun Böreği (P.D.Ç.S.E. 34)


Malzemeler :
3 adet böreklik yufka
2 adet kuru soğan
2-3 adet sivri biber
250gr. kıyma
tuz, karabiber, pulbiber
ketçap
kızartmak için;
sıvı yağ
Yapılışı :
Yufkalar 2 adet yarım daire olacak şekilde kesilir. Yarım daire olan parçalardan 4-5 cm. genişliğinde şeritler kesilir. Soğan, biber ve domates robotta küçük küçük doğranır. Bir kaba alınıp üzerine kıyma eklenir. Tuzu ve baharatları ayarlanıp, iyice karıştırılır. Her bir parça yufkanın ucuna iç malzemeden paylaştırılır. Üçgen şekilde katlanarak muska şekli oluşturulur. Yufkanın ucu su ile ıslatılıp pişerken açılmaması için yapıştırılır. Kızgın yağda kızartılıp, fazla yağı kağıt havlu ile alınır. İsteğe göre üzerine ketçap dökülerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder