7 Nisan 2010 Çarşamba

LAHMACUN


MERHABALAR, aylar evvel bir arkadaşımın anneminkızıyım arkadaşımın yaptığı lahmacun dikkatimi çekmişti hemen bilgisayarımın sık kullanılanlarına eklemiştim geçenlerdede eşim ya hatun bi lahmacun yapsan dediğinde hemen aklıma geldi yaptım denedim ve çok güzel sonuç aldım bugüzel tarifi paylaştığı için sevgili arkadaşıma tşk ediyorum.

15 ADET LAHMACUN İÇİN;

Malzemeler: 500 gr Un1 Maya 42 gr1/2 bardak ilik Süt2 c.k. Tuz1 c.k. SekerAldigi kadar ilik suic malzemeleri:400 gr kiyma2 büyük sogan5 dis Sarmisak2 y.k. kiyilmis maydanoz3 sivri biber2 rendelenmis Domates1 y.k. Domates salcasi1 y.k. Biber salcasi1 c.k. Karabiber2 c.k. Kirmizi Pul Biber2 y.k. Nar eksisi2 c.k. Tuz

YAPILIŞI:Öncelikle hamuru hazirlamak icin, bir hamur kasesine un alinip ortasi acilir ve maya ilik süt ile ezilir. Tuz da ilave edilerek ilik su yardimi ile yogurulur. Cok yumusak olmayacak bir hamur elde edilip üzeri örtülerek mayalanmaya birakilir. Hamur mayalanirken, diger taraftan lahmacunun ici hazirlanir. Kiymanin icine ince kiyilmis iki sogan, sarmisak, biber ve maydanoz eklenip tüm salca ve baharatlar ve nar eksisiyle güzelce karistirilir.Mayalanan hamurdan 15 tane yumak yapilir. Her yumak 15-20 cm capinda acilip, tepsinin büyüklüyüne göre 2 veya 3-4 tane tepsiye konulur. Sonrada catalla üzerine bastirilarak kiymali iclerden eklenir. 225° deki firinda alti ve üstü 5-8 dakika pisirilir. Tüm hamur ayni islemden gecirilerek hazirlanip pisirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder