8 Nisan 2010 Perşembe

LİMONLU CHEESECAKE


Malzemeler;
Tabanı için;
*1,5 paket eti burçak bisküvi,
*100 gr eritilmiş tereyağı.
Üst malzemesi için;
*3 yumurta,
*600 gr labne peynir,
*200 gr krema,
*1 su bardağı toz şeker,
*1 paket vanilya,
*3 çorba kaşığı buğday nişastası, (silme)
*1 adet limonun suyu,
*1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Üstünü süslemek için limon dilimleri.
Hazırlanışı;
1.Önce 24 cm'lik kelepçeli kalıbınızın altını, yağlı kağıt ile kaplayın ve fırınınızı 180 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın.
2.Taban için bisküvileri ve eritilmiş tereyağını beraberce rondoda çekin. Hamur haline gelen bu karışımı, kelepçeli kalıbınızın altına bastırarak yayın ve buzdolabına, üst malzeme hazırlanıncaya kadar kaldırın.
3.Labne peynir ile şekeri mikserle iyice çırpın. Bu karışıma sırası ile kremayı, limon kabuğu ve limon suyunu, vanilya ve nişastayı katarak tekrar çırpın.
4.Son olarak karışıma yumurtaları tek tek katarak ve fazla çırpmadan karıştırın.
5.Buzdolabından çıkaracağınız alt tabanın üzerine peynirli kremayı dökün ve fırına yerleştirin.
6.Cheesecake in çatlamaması için ısıya dayanıklı küçük bir kabın içine su koyarak fırında uygun bir yere yerleştirin ve cheesecake' i yaklaşık olarak 45-50 dakika pişirin.
7.Cheesecake'in fazla kızarmamasına dikkat edin. Orta kısmı hafif sallanıyor, kenarları sallanmıyor ise pişmiş demektir. Bu hali ile fırını kapatın ve fırın kapağını yarım açarak, bu şekilde iyice soğumasını bekleyin.
8. Cheesecake iyice soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın ve en az 6 saat dolapta soğumasını sağlayın.( 1 gece dolapta beklerse çok daha iyi olur )
9.Kalıptan çıkarmak için önce kenarlarını bir bıçak yardımı ile kalıptan ayırın ve daha sonra kelepçeli kalıptan çıkarın. Limon dilimleri ile süslediğiniz ceheesecake'iniz servise hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder