8 Nisan 2010 Perşembe

ORMAN KEBABI

  • MALZEMELER:
    500 GR KUZU KUŞBAŞI
    1 EKŞİ ELMA
    1 SOĞAN
    4 ORTA BOY PATATES
    2 ORTA BOY HAVUÇ
    1 SU BARDAĞI HAŞLANMIŞ BEZELYE
    2YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
    1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
    TUZ, KARABİBER, KIRMIZI TOZ BİBER, KEKİK
    YAPILIŞI:
    ÖNCELİKLE ETLERİ PİŞMESİ İÇİN DÜDÜKLÜ TENCEREYE ALIYORUZ. İÇİNE BİR EKŞİ ELMA BİR SOĞAN SOYUP İKİYE BÖLÜP ATIYORUZ. (BU İŞLEM HEM YEMEĞİMİZİN KISA SÜRELİ PİŞMESİ İÇİN HEMDE ETİN KÖTÜ KOKUSUNU ALMAK İÇİN) ETİN ÜZERİNE ÇIKACAK KADAR SU KOYUP DÜDÜKLÜYÜ KAPATIYORUZ. KAYNAMAYA BAŞLADIĞINDA 25 DK PİŞİRİYORUZ. ETLERİMİZ DÜDÜKLÜDE HAŞLANIRKEN PATATES VE HAVUÇLARIMIZI SOYUP KÜP KÜP DOĞRAYIP KIZARTIYORUZ.

    PİŞEN ETLERİMİZİN SUYUNU SÜZÜP TENCEREDE KAVURUYORUZ. KAVRULAN ETLERİMİZE SALÇALARI VE BAHARATLARI EKLEYİP ÜZERİNE ÇIKACAK KADAR SICAK SU KOYUYORUZ. İKİ FIKIR KAYNATIYORUZ. (BURADA ETİN KENDİ SUYUNUDA KOYABİLİRİZ)KIZARTTIĞIMIZ PATATES VE HAVUCU BEZELYEYLE KARIŞTIRIP TEPSİYE YERLEŞTİRİYORUZ.ÜZERİNE KAYNAMAKTA OLAN ETLERİ DÖKÜP FIRINA VERİYORUZ. 220 C FIRINDA YARIM SAAT PİŞİRİYORUZ. HEMEN SERVİS YAPIYORUZ. AFİYET OLSUN...















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder