5 Nisan 2010 Pazartesi

Limonlu Parfe




Sıcakları katlanılabilir kılıyor dondurma. Parfeler de dondurmanın evde yapılabilen, kremalı biraz daha lüküs şekli. Yapması çok kolay, istediğiniz meyveyi kullanabilirsiniz. Dondurma makinesine ihtiyacımız yok. Bir kusuru var yalnız bu parfelerin yanlarına sos istiyorlar illaki. Limonlu olsun, ferah olsun dediğimden yalnızca çikolata konduruverdim üzerine, ama başka meyvelerle yaptığınızda yanına ne uyarsa artık, çeşit çeşit meyveli, çikolatalı soslar, hatta karamel bile kullanabilirsiniz. Devamı gelecek parfe çeşitlemelerine en kolayından limonlusu ile başlayalım.

Malzemesi:

3 adet yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
1 adet limon

Hazırlama:


Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın.Sarılarını toz şeker ile karıştırıp, mikserle çırpın.

Akları çırparak kar haline getirin.

Krem şantiyi soğuk süt ile çırpın. Serleşmesi için buzdolabında on dakika bekletin.

Limonun kabuğunu rendeleyip, suyunu sıkın.

Çırpılmış yumurta sarısı, kar haline getirilmiş yumurta akı, limon suyu ve kabuğu, bir de krem şantiyi karıştırın.

Hazırladığınız karışımı içine strech film döşenmiş çukur bir kalıba boşaltın.

Buzlukta tamamen donduktan sonra ters çevirerek kalıptan çıkarın, dilimleyerek servis yapın.





Tarifi Ye 47 Soğuk İkramlar Etkinliği Ev Sahibesi Birsel Hanım'a gönderiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder