5 Nisan 2010 Pazartesi

MİLFÖYLÜ BÖREK

Aaaa iyi ki bir sofra hazırladın,tek tek tariflerle bizi oyalıyorsun demeyin arkadaşlar:)eeee bugün de sıra börekte:)
Bu börek iki yufkadan oluşuyor (sayıyı arttırmak size bağlı:) ilk yufka sıvıyağla yağlanıp elle su serpilir,ikinci yufka serilir,aynı işlem yapılır...Yufkalardan kareler kesilir,içine iç malzemesi koyulur(ben patates koydum)...Milföy hamurlarının ortaları çay bardağı ile kesilip ortası yuvarlak bilezikler elde edilir...Yufkanın köşeleri ortaya toplanır ve milföyler bilezik gibi böreklere geçirilir,köşeler milföylerin üzerine açılır,yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında pişirilir....Umarım anlatabilmişimdir,geçirme aşamasını resimlemeyi kaçırmışım:(ama eminim sizler anlamışsınızdır:).....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder