8 Nisan 2010 Perşembe

LOKMA TATLISI



En eski tatlılarımızdan. Hala da vazgeçemediğimiz bir tatlı yaz kış demeden tükettğimiz bir lezzet. Hani televizyonlarda dondurma reklamlarında çıkıyor yaa dondurma keyfi için değişik alternatifler. Bende lokma tatlısıyla bir seçenek uyarladım. Bakalım beğenecek misiniz.Biz çok beğendik dondurmayala gayet iyi bir ikili oldu lokma tatlısı. Lokmayı pişirip yanına da bir iki top dondurma valla süper oldu benden demesi:)

MALZEMELER:
2 Yumurta
2 Su bardağı yoğurt
3 Su bardağı un
1,5 Tatlı kaşığı tuz
3 Çay kaşığı karbonat

KIZARTMAK İÇİN:
1 Su bardağı yağ

ŞERBETİ İÇİN:
3 Su bardağı şeker
3.5 Su bardağı su
Yarım limon suyu
En başta şerbetimizi hazırlayalım.O soğuya dursun.Soğuyunca geniş bir kaseye şurubumuzu alalım.
Diğer taraftan yumurta ve yoğurtu karıştırıyoruz. Ardından diğer malzemeleri de ekleyip güzelce karıştırıyoruz.Kek hamurundan cıvık bir hamur olacak.Diğer taraftan tavaya yağımızı koyuyoruz.Yağımız kızınca kaşık yardımıyla hamurumuzdan parçalar alıp kızartıyoruz.Kızarttığımız lokmaları sıcakken soğuk şerbete bandırıyoruz.İsterseniz şerbetsiz üzerine pudra şekeri serperekte yiyebilirsiniz.Lokmalar şerbetini çekince yanın da dondurmayla servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder