8 Nisan 2010 Perşembe

Dondurmalı Pasta


Malzemeler :
1 adet kakolu pandispanya
1 paket hazır meyve sosu (Çilekli ve ahududulu kullandım.)
Islatmak için;
1/2 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı granül kahve
1 yemek kaşığı tozşeker
Kreması;
3 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı tozşeker
1 paket labne peyniri
1 paket vanilya
2,5 su bardağı süt
1/2 kutu dondurma (kaymaklı kullandım.)
Süsleme için;
Rulo gofret
Yapılışı :
Tozşeker, un ve süt bir tencereye alınarak oldukça koyu bir muhallebi olana kadar pişirilir. Soğutulup, labne peyniri ve vanilya eklenip mikser yardımıyla 5 dakika çırpılır.
Granül kahve ve tozşeker 1/2 bardak sıcak suda eritilir ve soğumaya bırakılır.
Pandispanya katları kahveli su ile ıslatılır. Birinci katın üzerine hazırlanan kremanın yarısı dökülür, diğer pandispanya katı üzerine kapatılır. Kalan krema ile pastanın üzeri ve yanları kaplanır. Buzdolabında dinlendirilir.
Meyveli sos paketin üzerindeki tarife göre hazırlanıp, soğutulur.
Servisten önce pastanın kenarlarına rulo gofretler dizilir. Dondurma biraz yumuşatılıp, pastanın üzerine yayılır. Üzerine meyveli sos dökülüp, buzlukta 10 dakika bekletilir ve servis yapılır. (Ben dondurmayı fazla yumuşattığım için pastanın kenarlarından biraz aktı. Dondurmasız olarak da yapılabilir.)
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder