8 Nisan 2010 Perşembe

TARÇINLI KURABİYE
















Malzemeler
1 paket margarin
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı fındık içi
2 yumurta (sarının biri üzeri için)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
ayrıca
bütün fındık
Yapılışı
Margarini eritip soğutun. Diğer malzemeleri içerisine ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizin, üzerine yumurta sarısı sürün. Bütün birer fındık yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder