8 Nisan 2010 Perşembe

MANDALİNALI TART


Az malzeme ile yapılıp, kolayca ortaya çıkıyorlar. Üstelik şık ve lezzetliler. Hemen hemen hepsinde hamuru aynı yapıyorum. Aşağı yukarı kremada öyle. Ama süsleme konusunda ufku o kadar açık bir tatlı ki! Nasıl ve hangi malzeme ile süslerseniz süsleyin hepsi şık duruyor. Ne çok övgü aldı benden bu tartlar değilmi? Ah birde kalorisi çok düşük olsaydı ne güzel olurdu.
Bu tartın hamur tabanını daha öncede denemiş ve tarifi burada yayınlamıştım. Her seferinde iyi sonuç veren kremanın malzemeleri ve tarifi ise aşağıda.
Krema malzemeleri;
*2 su bardağı süt,
*4 yemek kaşığı şeker,
*1 yenek kaşığı tepeleme un,
*1 yemek kaşığı tepeleme nişasta,
*1 yumurta,
*1 paket vanilya,
*1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin.
*100 gr kadar labne peynir,
Hazırlanışı;
Soğuk sütüne içine labne peynir hariç tüm malzemeyi katarak karıştırın ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.Pişen kremaya biraz ılındıktan sonra labneyi ekleyin ve mikserle en az 5 dakika çırptıktan sonra, pişmiş ve soğumuş tart hamurunun üzerine dökün. Üstünü ben mandalina ve evde çok az kalmış olan böğürtlenlerle süsledim. Ama sizin canınız hangi meyveyi istiyorsa onunla süsleyebilirsiniz. Meyveleri yerleştirdikten sonra üstlerine çok az bal sürünki hem kararmasınlar hemde parlak görünsünler. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder