8 Nisan 2010 Perşembe

MANTAR PASTA














Malzemeler
3 adet yumurta
2 kahve fincanı un
yarım kahve fincanı mısır nişastası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
yarım kahve fincanı sıcak su
2 kahve fincanı tozşeker
1 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
Kreması için
2 poşet kremşanti
1 su bardağı süt
içerisine
2 adet muz
Üzeri için
1 paket ahududulu meyve sosu
Yapılışı
Yumurtayı tozşekerle çırpın. Sırasıyla diğer malzemeleri ekleyip küçük bir çember kalıba karışımı dökün. 170 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Keki fırından alıp soğutun. İkiye bölün. İçerisine kremşanti sürüp muzları dizin. Kalan kremşantiyle pastayı kaplayın. Meyve sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayıp soğutun. Pastanın üzerine dökün. Kremşantiyle toplar yapın. Buzdolabında 3-4 saat dinlendirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder