5 Nisan 2010 Pazartesi

Marzipan-Mohn-Kuchen / Haşhaşlı Marzipanlı Kek

Geçenlerde erzak kutularımı temizlerken marzipanlarımı gördüm..Hatta annecik yazık olmasın değerlendir bunları deyince,hemen mutfağa girip bu keki yapmıştım..Kekin hamurunu çırparken gelip tadına bakmıştı..(Bizde ana-kız hamurun tadına bakma hastalığımız vardır da..Belki inanmazsınız ama hamurundan kekin nasıl olacağını tahmin ederiz..)Tadını çok beğenmiş olacak ki,ilk sorduğu soru yine doğaçlama kek mi olmuştu..Keki fırına verirken de bakalım kısmetlisi kimler olacak diye sesli düşünmesiydi..Kısaca kekimiz çok bereketli,tadanlar tarafından da nefis bulundu..

Şimdilik sizlere güzel bir hafta sonu tatili diliyorum..
Haşhaşlı-Marzipanlı Kek
Malzemeler
4 adet küçük yumurta
1 su bardağı şeker
100 gr tereyağ
1 paket krema (250 ml)
1 paket marzipan (250 gr)
2 yemek kaşığı haşhaş
1 limon kabuğu rendesi
1/2 limon suyu
minicik tuz
limon aroması
1 çay bardağı kalem badem
2 su bardğı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Haşhaşlı-Marzipanlı Kek
Hazırlanışı
Marzipan,linon suyu ve yumurtanın akı (birinin) iyice çırpılıp kremamsı olur.

İçersine yumurtalar eklenip çırpılır.

Şeker ve sırasiyle diğer malzemeler eklenip çırpılır.

Son olark un ve kbartma tozu eklenip çırpılır.

Yağlanmış kek kalıbının içersine badem serpiştirilir.

Yoksa önemli değil..

Hamur içersine dökülüp 174 c de yaklaşık 45 dk pişirilir.
Haşhaşlı-Marzipanlı Kek
Ilınınca dilimlenip afiyetle yenilir..
Haşhaşlı-Marzipanlı Kek Haşhaşlı-Marzipanlı Kek Haşhaşlı-Marzipanlı Kek
Fotoğraflar gece çekildiğinden çok parlak çıktılar..))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder