7 Nisan 2010 Çarşamba

MERCİMEKLİ MANTI
















Malzemeler
yarım kilo un
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar su
2 tane yumurta
içi için
1 kase haşlanmış mercimek
1 tane soğan
1 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber
ayrıca
sarımsak
tuz
yoğurt
tereyağ
pulbiber
Yapılışı
Hamuru için tüm malzemeleri karıştırıp sertçe bir hamur yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Oklava yardımıyla mantı hamuru inceliğinde açın. Kare parçalara kesin. İçi için soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun. Haşlanmış mercimeği, tuzu ve karabiberini katıp karıştırın. Kare hamurların içerisine iç malzemeden koyun.















Hamurların dört kenarını kapatın. Tepsiye dizin.














Kızgın fırında pişirin. Fırından çıkartıp üzerine 2-3 bardak su gezdirip tekrar fırına koyun. Suyunu çekmesini bekleyin. Servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt, tereyağında kızdırılmış pulbiber gezdirip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder