6 Nisan 2010 Salı

Meyveli Kedidili Pasta



Malzemeler :
1 paket kedidili bisküvi

Kreması için :
3 tepeleme yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı tozşeker
2,5 su bardağı süt
1 paket (200gr.)labne peyniri
1 paket vanilya

Bisküvileri ıslatmak için:
1 tatlı kaşığı granül kahve (nescafe)
1 su bardağı kaynamış su
1 yemek kaşığı tozşeker
Arasına;
1 adet muz
Üzerine;
çilek
Yapılışı :
Un, şeker ve süt bir tencereye alınıp kaynatılır. Koyu bir kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Biraz ılıklaşınca labne peyniri ve vanilya eklenip, mikser yardımıyla iyice karışana kadar çırpılır ve soğumaya bırakılır.
Kaynamış suya granül kahve ve tozşeker eklenip karıştırılır, ılık hale gelmesi için bekletilir.
Kelepçeli kalıbın tabanı çıkartılıp, servis tabağına oturtulur. Kedidili bisküvilerin bir tarafı hafifçe kahveli suya batırılır ve pastanın duvarının yüksek olmaması için uçlarından biraz kesilir. (Islatmadan kesilirse kırılabilir.) Bisküvilerin kesilen düz tarafları tabana gelecek şekilde kalıbın yan duvarlarına dizilir. Kalan kesik parçalar kalıbın tabanına doldurulur. Kremanın yarısı bisküvilerin üzerine dökülür. Muz dilimleri yerleştirilir.Kalan bisküviler de kahveli suyla ıslatılarak kremanın üzerine dizilir. Kalan krema bisküvi katının üzerine dökülür ve kaşıkla düzgünce yayılır. Pasta buzdolabında soğumaya bırakılır.
Tamamen soğuduktan sonra kalıptan dikkatlice çıkarılır. Çilekler istenilen şekilde pastanın üzerine dizilir ve dilimlenerek servis yapılır. İsteğe göre üzerine eritilmiş çikolata gezdirilebilir. (İrem'in önerisi)

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder