8 Nisan 2010 Perşembe

Meyveli Kek




Aşureden kalan incirleri değerlendirmek için incirli kek yapmaya karar vermiştim. Sonra dolapta bulduğum üzümleri ve elmayı bulunca ortaya meyveli bir kek çıktı.


Malzemeler :
125 gr tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
4 adet yumurta
2 yemek kaşığı bal
8-10 adet kuru incir
1 kahve fincanı kuru üzüm
1 su bardağına yakın iri parçalar halinde ceviz

1 adet elma
1 çay kaşığı tarçın
2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu


Yapılışı :

İncirler sıcak suda bekletilip küp şeklinde doğranır. Çukur bir kapta tereyağı ve pudra şekeri mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Yumurtalar da karışıma eklenip çırpmaya devam edilir. Bal ve tarçın ilave edilip karıştırılır. Un ve kabartma tozu birlikte elenerek karışıma eklenir ve iyice karıştırılır. Son olarak küp şeklinde doğranmış elma, kuru incir, kuru üzüm ve ceviz eklenir, hamur margarinle yağlanmış kalıba dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirilir. (Kekin pişip, pişmediği kürdan batırılarak kontrol edilir. Kürdan kuru çıkıyorsa kek pişmiş demektir.) Soğuyan kek kalıptan çıkarılır ve üzerine pudra şekeri elenip, dilimlenerek servis yapılır.


Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder